Persondatapolitik

Her kan du læse om hvordan vi behandler dine personoplysninger i forhold til persondataloven.

Ved at benytte fk.dk accepterer du, at vi behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.  

fk.dk respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personlige oplysninger, som du giver på hjemmesiden. Desuden er vi opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af dine personlige oplysninger.  

Hvis du ikke kan acceptere datapolitikken, bedes du undlade at benytte denne hjemmeside.  

Personoplysninger

Personlige oplysninger dækker alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person, herunder, men ikke begrænset til, for- og efternavn, alder, køn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.  

Hvilke personoplysninger indsamler og behandler vi

Som hovedregel kan du tilgå hjemmesiden uden at fortælle os, hvem du er eller give personlige oplysninger om dig selv. fk.dk har dog brug for visse personoplysninger for at kunne handle med dig og levere nyheder og andre tjenester til dig.

 

fk.dk indsamler og behandler oplysninger om dig, når du: 

  • Giver kontooplysninger i forbindelse med, at du opretter eller foretager ændringer på din brugerkonto hos os med henblik på at benytte visse ydelser. 
  • Ser eller foretager køb af en vare eller en serviceydelse fra en virksomhed, som har sine tilbud på vores hjemmeside
  • Foretager betaling af køb
  • Sender en forespørgsel, klage eller giver os feedback
  • I øvrigt giver personoplysninger til os via hjemmesiden eller på anden måde 

fk.dk indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige (f.eks. e-mailadresse eller privat adresse) for at levere den ydelse, du efterspørger. Registrering af personoplysninger og personhenførbare oplysninger er nødvendige for at kunne analysere, hvordan du bruger fk.dk via Google Analytics. 

fk.dk indsamler ikke personhenførbare oplysninger om dig fra tredjemand. fk.dk opbevarer ikke informationer om betalingsmidler, fx kortnumre på betalingskort, bankkontonumre eller lignende. 

 

Hvem videregiver vi personoplysninger til

  • Virksomhedens interne afdelinger
  • Udvalgte og betroede tredjemænd, der kan benytte dine personoplysninger med henblik på at levere varer eller serviceydelser, som du har bestilt 
  • Forretningspartnere med henblik på at registrere og vedligeholde din brugerkonto 

fk.dk videregiver i øvrigt kun personoplysninger til andre, fx misbrugsregistre i henhold til gældende lov, hvis du udøver misbrug eller svindel over for fk.dk.For at kunne videreudvikle og forbedre fk.dk fører vi statistik over, hvordan du bruger hjemmesiden. Statistikken anvendes udelukkende i opsummeret form, fx til at se hvilke sider og browsere, du bruger mest. 

fk.dk anvender Google Analytics  til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google.  

Google kan også videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på fk.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html etc. 

Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver fk.dk ikke data om din brug af tjenesterne på fk.dk. 

Hvor lagres dine personoplysninger 
Personoplysningerne lagres på servere i Danmark. Nogle personoplysninger administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på fk.dk’s vegne i henhold til denne datapolitik og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata.  

Vi opbevarer kun personoplysningerne, så længe det er nødvendigt i forhold til de oplyste formål ovenfor. 

Adgang til oplysninger

Du kan altid ændre i dine kontooplysninger og interesseområder. Herunder kan du angive, om du ønsker, at vi skal kontakte dig i forbindelse med tilbud på varer eller serviceydelser eller framelde dig nyhedsbreve.  

Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, skal du skrive til os på marketing@fk.dk 

Cookies 
Ud over de oplysninger, som du selv indtaster i forbindelse med køb, tilmelding til nyhedsbrev og andre tjenester, anvender fk.dk cookies. Cookies er digitale informationspakker, som hjemmesiden lagrer på din harddisk. Den anvendte cookie identificerer ikke den enkelte bruger, men derimod brugerens terminaludstyr, fx pc, mobiltelefon etc. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus. 

Cookies anvendes for at forbedre hjemmesidens service, fx ved brug af hjemmesidens indkøbskurv eller ved abonnement-services, hvor systemet husker din e-mail-adresse, når du som abonnent ønsker at ændre i dit abonnement. Brugen af cookies forringer ikke din sikkerhed ved at bruge hjemmesiden. 

Der bruges følgende cookies på fk.dk: http://fk.dk/cookie 

Hvis du ikke ønsker, at fk.dk identificerer din pc, mobil etc. ved hjælp af cookies, kan du fra ovenstående link også læse om, hvordan du kan slette og blokere cookies fra i din browser. 

For hvert besøg på hjemmesiden - uafhængigt af tilstedeværelsen af en cookie registrerer fk.dk din type af browser, styresystemet, værten (host) og webadresser på de sider, der ønskes adgang til. Disse data bliver brugt i et samlet og anonymt skema for statistisk analyse om den generelle brug af hjemmesiden. 

Vedrørende Ad Servers 
fk.dk indgår løbende aftaler eller partnerskaber med reklameserverfirmaer, hvorfor der ved klik på reklamer vil blive placeret cookies på dit terminaludstyr for at registrere brug af reklamen.  

Kontakt, ændring og opdatering af privatlivspolitikken

fk.dk forpligter sig til løbende at opfylde lovgivningens krav til beskyttelse af privatlivets fred. 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores datapolitik, eller til hvordan vi bruger dine personoplysninger, kan du kontakte os på adressen marketing@fk.dk.